Общи Условия

Последна промяна: 04 септември 2021

За нас

Help2Go („ние“, „нас“ или „наш“), управлявано от Хелп2го ООД, дружество, регистрирано в България, ЕИК 206385327, е мобилно софтуерно приложение („Мобилното приложение“), което може да бъде изтегляно и инсталирано на Вашия мобилен телефон или таблет (заедно „Устройство“).

Относно Мобилното приложение

Help2Go е онлайн платформа за покупка и доставка на лекарства. Свързва ви с аптеки или регистрирани доставчици на лекарства за продуктите, които сте избрали. Help2Go доставя огромно разнообразие от фармацевтични продукти директно до Вашата врата. С Help2Go пациентите имат бърз и лесен начин да си набавят необходимите медикамети онлайн или да се посъветват със специалист - почти навсякъде и по всяко време. Фармацевтичните услуги и консултации, които получавате, се предоставят от фармацевти, работещи за конкретните аптеки или регистрирани доставчици на лекарства и не зависят от Help2Go (или дружество зад Help2Go) по никакъв начин.

Използвайки Мобилното приложение, Вие приемате правилата, изложени в настоящите Общи условия и нашата Политика за поверителност (вж. секция "Политика за поверителност" по-долу). От Вас ще бъде изискано да приемете тези условия като част от регистрацията в Мобилното приложение и когато използвате нашите услуги. Вие не може да използвате нашите услуги, ако не приемете да бъдете обвързани от тези Условия.

Стоки

Мобилното приложение Ви предлага възможност за извършване на онлайн покупка на стоки, посочени в него. Мобилното приложение предоставя богат избор на стоки от реномирани търговски марки с подробни описания и снимков материал. Стоките, които се предлагат за продажба чрез Мобилното приложение са оригинален продукт на посочената върху тях търговска марка. Стоките притежават обикновените характеристики за вида стока, към който принадлежат, съобразно обикновеното им предназначение. В случай, че определен артикул притежава особена или специфична характеристика, това се указва изрично при представянето му. Възможно е да съществуват известни разлики (нюанси) в цветовете на снимката на стоките, представени в сайта и действителните (реални) цветове на продукта. Ако съществува такава разлика, то тя не е умишлено създадена, а е изцяло в резултат на несъвършенства на процеса на възпроизводство. По същата причина е възможно да съществуват детайли, които не могат да бъдат открити или трудно се установяват на снимката. При продукти с цветови асортимент, доставката е според наличностите. Цената на стоките е посочена при представянето й и е с включени всички данъци и такси. Цената на стоките не включва пощенските и транспортни разходи, свързани с тяхната доставка.

Технически изисквания за използване на Мобилното приложение

За да използвате Help2Go, Вие се нуждаете от: устройство с операционна система iOS 9.0 или по-нова, или устройство, работещо с Android v4.4 или по-нова версия стабилна интернет връзка Препоръчваме Ви също така винаги да използвате най-новата версия на Help2Go, за да се възползвате от всички функционалности и отстраняване на програмни грешки или софтуерни дефекти.

Защита на потребителите

Потребителят може да откаже поръчката си преди да бъде подготвена за доставка, чрез обаждане на +359 879 059000 или използвайки чата в Мобилното приложение. Потребителят има право, без да дължи обезщетение и без да посочва причина, да се откаже от договора и да върне получената стока в срок до 14 дни, считано от деня на получаването й. Клиентът трябва да предостави стоката в изряден търговски вид, без липсващи нейни съствани части и заедно с касова бележка (получена по имейл). Правото на отказ може да бъде упражнено от потребителя спрямо нас като се свърже с нас на +359 879 059000. В случай, че се откажете от поръчка, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас във връзка със същата без неоправдано забавяне и във всички случаи, но не по-късно от 14 дни считано от датата на получаването на уведомлението за отказ, при условие, че в същия срок стоките са били изпратени от Вас и получени от нас. Можем да задържим плащането на сумите на потребителя при отказ от сделката, единствено и само докато не получим стоките или докато не представите надлежно доказателство, че стоките са били изпратени обратно до нас, в зависимост от това, кое от двете се е случило по-рано. Вие трябва да поемете преките транспортни разходи по връщане на стоките до следния наш адрес: адрес гр. София, р-н Слатина, ул. „Слатинска”, 92А.

Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. Освен с правото на отказ, по отношение на продукти като апарат за кръвно, инхалатор или други технически изделия, които се ползват от законова гаранция по смисъла на раздел IX от настоящите ОУ, потребителите разполагат на самостоятелно основание с правото на рекламация при несъответсвие на стоката с нейното предназначение съгласно договора, както и при технически проблеми или несъответсвия, като в тази връзка тези продукти подлежат на ремонт от съответния сервиз в съответния ред на предвиденото в раздел IX.

Стоки, които не подлежат на замяна и връщане, поради хигиенни причини или съображения за защита на здравето по смисъла на чл. 57, т. 4 и т. 5 ЗЗП са:

Бельо, наколенки, чорапи, чорапогащи, колани, ортези, коректори, пояси, инхалатори, апарати за кръвно и всякакви други, чието изпробване предполага пряк и по-продължителен контакт с тялото, а също така и бебешки храни, козметика, адаптирани млека и други хранителни продукти. Описаните в настоящия пункт продукти могат да бъдат върнати или заменени в законовия срок, в случаите когато тяхната търговска опаковка не е нарушена (продуктите са неразпечатвани). При упражняване правото на отказ потребителят носи отговорност за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто им функциониране.

ВАЖНОПри връщане на поръчка (цяло или частично), клиентът трябва да се свърже с представител на Help2Go на телефон: +359 879 059000.

Законова гаранция

По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е налице законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

Цени и начин на плащане

Крайната цена на поръчката представлява общата сума от цените на всички поръчани продукти, с включена цена на доставка, посочена самостоятелно. В зависимост от определени условия от страна на партньорски аптеки и регистрирани доставчици може да са валидни отстъпки. Всички цени са в левове с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.

Доставка

В случай, че Help2Go нe мoжe дa изпълни направената поръчка пopaди тoвa, чe нe paзпoлaгa c пopъчaнитe cтoĸи, тoй e длъжeн дa yвeдoми зa тoвa пoтpeбитeля своевременно (в рамките на обявените дни за обработка на поръчките) за забавянето чрез обаждане по телефона, SMS или имейл. При невъзможност за осигуряване на поръчаните стоки при поръчки, платени с карта, Help2Go е длъжен да yвeдoми зa тoвa пoтpeбитeля своевременно чрез обаждане по телефона, SMS или имейл. (в рамките на обявените дни за обработка на поръчките) и да възстанови сумата в 14 дневен срок от момента на установяване на липсата.

Изпълнението на поръчката може да бъде забавено поради някоя от следните причини:

  • Липса на наличност на поръчаната стока;
  • Грешен или непълен адрес за доставка или телефон за контакт с потребителя.
  • В редки случаи при недостатъчна наличност на заявените продукти, може да се получи забавяне или отлагане на доставката, като клиентът се уведомява по време на финализиране на поръчката или от служител на Help2Go за забавянето чрез обаждане по телефона, SMS или имейл. Help2Go не гарантира изрично наличността на стоката към момента на приключване на поръчката.

Аптеки Ремедиум ЕООД използва куриерски фирми Speedy и Econt. Съгласявайки се с общите условия, клиентът се съгласява и с условията за доставка.

Ограничение на отговорността

Хелп2го ООД прави всичко възможно за да поддържа на Мобилното приложение вярна, точна и актуална информация, без това да изключва възможността инцидентно да възникват обективни несъответствия или пропуски. Не носи отговорност за последиците, включително за евентуални вреди, породени от или свързани по какъвто и да е начин с достъпа, употребата или невъзможността за употреба на това Мобилно приложение.

Право да правим промени

Ние имаме право, по свое усмотрение, да модифицираме, добавяме или изтриваме части от тези Условия по всяко време в бъдеще. Ние ще Ви уведомяваме за такива промени при всяко следващо влизане в платформата. Ако след уведомление за такива промени продължите да ползвате риложението и/или услугите, това ще означава, че потвърждавате тези промени и приемате да бъдете обвързани от ревизираните Условия, включващи тези промени.

Политика за поверителност

Хелп2го ООД, дружество, регистрирано в България, ЕИК 206385327 („ние“, Help2Go, „нас“), се отнася много сериозно към поверителността и сигурността на Вашата информация. Ние се ангажираме да опазваме всички Ваши лични данни, включително конфиденциални лични и здравни данни.

Защо обработваме Вашите лични данни и кой е отговорен за тях?

С оглед изпълняване на изискванията на приложимото законодателство за защита на личните данни (включително, но не само, Общия регламент за защита на данните (ЕС) 2016/679 (“GDPR”)), дружеството, отговарящо за защитата на Вашите лични данни, в качеството му на администратор на данните, е Хелп2го ООД, ЕИК 206385327 („Дружеството“, „ние“, „нас“).

Нашите услуги се предоставят през Мобилното приложение, позволяващо Ви да закупите онлайн медикаменти, да заявите лабораторни тестове, да се консултирате с фармацевт да получите предложения за подходящи продукти на база Вашия пол. За тази цел Приложението обработва Вашите данни.

Дружеството е администратор на лични данни по смисъла на Регламент (ЕС) 2016/679 (“Регламент”). При обработването на лични данни Хелп2го ООД спазва всички принципи, свързани с обработването съгласно чл.5, параграф 1 от Регламента, както и всички приложими към дейността му нормативни актове по защита на личните данни, включително и по начин, който гарантира подходящо ниво на сигурност на личните данни, както и защита срещу неразрешено или незаконосъобразно обработване и срещу случайна загуба, унищожаване или повреждане, като се прилагат подходящи технически и организационни мерки.Под лични данни следва да се разбира всяка информация, която се отнася до потребителя – физическо лице и чрез която същият може да бъде идентифициран. Обработване на лични данни е всяко действие или съвкупност от действия, които могат да се извършат по отношение на личните данни с автоматични или други средства.

Какви лични данни обработваме?

Данни, които предоставяте

Когато използвате Help2Go, Вие трябва да си създадете акаунт. За целта, от Вас ще се изиска да предоставите телефонен номер. След успешна регистрация ще можете да добавите имейл адрес, както и физически адрес за доставка, ако желаете такава.

Профилни данни

  • Име
  • Фамилия
  • Пол
  • Имейл
  • Адрес
  • Телефонен номер

Информация за дебитни/кредитни карти

Тази информация е необходима, когато и ако решите да платите Вашата поръчка безконтактно през Мобилното приложение.

За предоставяните от Вас данни важат следните правила: Вие може да променяте, актуализирате или изтривате всякакви данни, които сте въвели в Help2Go, с изключение на телефонния си номер. Тъй като използваме телефонния Ви номер за идентификация и сигурност при поръчването на лекарства, смяната му не е възможна.

Щом бъдат изтрити, всички данни се премахват завинаги. Това важи за всички видове данни, посочени по-горе. Ние нямаме достъп до Вашия имейл адрес. Ние не съхраняваме никаква информация за кредитни или дебитни карти. Тази информация се поддържа и плащанията се обработват от доставчик на платежни услуги – трета страна в съответствие със стандартите за сигурност на индустрията за платежни карти.

С цел извършване на всяка доставка, Help2Go си запазва правото да предава или трансферира гореописаните лични данни или част от тях на следните лицензирани пощенски оператори – куриери, а именно: "Speedy" и "Glovo". В тези случаи потребителят може да получава SMS известия или обаждания.

Данни на деца

По правило не обработваме данни на деца. Възможно е използването на Мобилното приложение от настойника или родителя, упражняващ родителски права за целите на поръчка на медикаменти или лабораторни тестове за детето. В този случай, се използват данните на настойника/родителя, упражняващ родителски контрол.

Споделяме ли Вашите лични данни с някого?

Информация, която може да разкриваме на трети страни

  1. На лицензирани пощенски оператор - куриери, с цел извършване на доставка
  2. На фармацевти, подготвящи Вашата поръчка, при необходимост да се свържат с Вас за корекция или консултация.
  3. На нашите дружества и организации, ако сме задължени по закон да го направим като част от усилията за защита от измами и намаляване на кредитния риск
  4. На компетентни данъчни и други държавни органи при проверка, както и на партньори на Дружеството (напр. дружество, осъществяващо независим финансов контрол или юристи за установяване, упражняване и защита на правни претенции)

Как може да използваме Вашите данни

  1. За да обработваме Вашите плащания за услугите, които сме Ви предоставили
  2. За да осъществим доставка на Вашите поръчки които Сте направили
  3. За да Ви уведомим, в случай че променим или актуализираме софтуера и свързаната инфраструктура
  4. За да администрираме нашите системи и да отстраняваме потенциални проблеми
  5. За да Ви информираме за нови функции, които считаме, че биха могли да Ви бъдат полезни
  6. За целите на анализ и бизнес разузнаване, развитие на нови продукти, усъвършенстване на системи и показатели

Къде и как съхраняваме Вашите данни?

Ние не съхраняваме Вашите данни на Вашето устройство. Всички Ваши лични данни и здравна информация се съхраняват на сигурни сървъри в САЩ и Европа. Ние не съхраняваме никаква информация за кредитни или дебитни карти. Тази информация се поддържа и плащанията се обработват от доставчик на платежни услуги – трета страна в съответствие със стандартите за сигурност на индустрията за платежни карти. Всички Ваши данни, предавани между Вашето устройство и нашите сървъри, се криптират чрез технологията на криптографски протокол Secure Socket Layers (SSL). Всички конфиденциални лични данни, които могат потенциално да Ви идентифицират, като имейл адрес, име и телефон, се криптират не само преди предаването им, но и на нашите сървъри. Ние съхраняваме данните Ви за срок от 2 години след последната Ви активност в Приложението.

Какво е правното основание за обработването на данните Ви?

Ние обработваме Вашите лични данни за посочените цели по-горе на основание Вашето съгласие, Вие доброволно сваляте, използвате и давате данни на Мобилното приложение. Ние обработваме данните за целите на анализ и бизнес разузнаване, развитие на нови продукти, усъвършенстване на системи и показатели на основание нашия легитимен интерес, а именно постоянно да подобряваме и развиваме продуктите си.

Прехвърляне на лични данни

Вашите лични данни които се подават на Мобилното приложение, ще бъдат събирани, обработвани, съхранявани, разкривани и унищожавани в съответствие с приложимото законодателство на ЕС, Общите условия и настоящата Политика за поверителност. Тези данни могат да се съхраняват на сървъри, разположени извън Вашата местна юрисдикция. Прехвърляне на данните Ви в страни извън Европейското икономическо пространство (ЕС, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн) се извършва единствено при приложени адекватни мерки за защита на данните съгласно Регламент (ЕС) 679/2016. Защитата на информацията остава с данните Ви.

Какви са Вашите права?

Имате право да изискате достъп до обработваната от нас информация, да поискате да изтрием данните Ви, да коригираме всякакви неточности в данните Ви, да изискате да ограничим обработването на данните Ви, да възразите срещу обработването на данните Ви, както и да упражните правото си на преносимост на данните. Можете да упражните правата си и като се свържете с нас на support@help2goo.com, +359 879 059000 или използвайки чата в Мобилното приложение. Съгласието Ви, основание за обработване на личните Ви данни, може да бъде оттеглено по всяко време, като това не засяга законността на обработването преди оттеглянето му. Оттеглянето на съгласието ви практически може да упражните като премахнете данните си в профила на Приложението или изтриете акаунта си. Вашите лични данни не подлежат на автоматизирано вземане на решения, включително профилиране. Имате право да подадете жалба във връзка с начина, по който обработваме Вашите данни, до българската Комисия за защита на личните данни или можете да се свържете с нас на support@help2goo.com, +359 879 059000 или използвайки чата в Мобилното приложение, за предоставяне на повече информация във връзка с Вашите оплаквания.

Промени в Политиката за поверителност

Ние имаме право да променяме настоящата Политика за поверителност по всяко време без предизвестие. Вие ще бъдете уведомявани за такива промени при всяко следващо влизане в платформата.